How can we help?

Visuele inspectie elektrische installatie

Gratis inspectie app

Je kan de onderstaande checklist gratis invullen op het Checkbuster platform. Dit kan je doen op een lap-top of PC. Natuurlijk kan je de inspectie ook invullen met de Checkbuster App op je telefoon.

Controle van de voeding

• Het stelsel van de voeding is op de juiste wijze ingezet
  • Het stelsel van de voeding is op de juiste wijze toegepast
  • De aansluitingen van de voeding zijn in orde
  • De splitsing van PEN leidingen van de voeding zijn in orde

Controle van de kabels

• De juiste kabels zijn toegepast (qua belasting, beveiliging en de omstandigheden)
  • De kabels zijn juist gecodeerd en bevestigd

Vrije ruimte en vluchtwegen

• Er zijn geen producten opgeslagen in schakelruimten
  • Er zijn geen producten opgeslagen in meterkasten
  • De uitgangen zijn vrij van obstakels.
  • De vluchtwegen zijn vrij van obstakels.

Noodverlichting

• Bij uitvallen van de netspanning wordt noodverlichting automatisch ingeschakeld.

Aanwezigheid van water-, gas- data- en stoomleidingen

• Water-, gas-, data- en stoomleidingen (inclusief sprinklerleidingen mogen niet aanwezig zijn bij of in de nabijheid van schakel- en verdeelinrichtingen.

Nominale stroom

• De nominale stroom van de hoofdschakelaar, hoofdrailsysteem en beveiligingen komen overeen

Kortsluitvastheid

• De kortsluitvastheid van de schakel- en verdeelinrichting is aangegeven.

Bereikbaarheid

• De schakelaars zijn genmakkelijk bereikbaar
  • De zekeringen zijn gemakkelijk bereikbaar
  • De documentatie mbt kortsluitvastheid is aanwezig en actueel

Tekeningen en coderingen

• De installatietekeningen zijn aanwezig en actueel
  • De codering zijn aanwezig en actueel
  • De groepenverklaringen zijn aanwezig en actueel

Bescherming tegen aanraking

• Niet gebruikte kastinvoeren zijn afgedicht.
  • Ongebruikte groepen zijn afgedicht met een schroefpatroon
  • Alle overige afschermingen zijn aanwezig.

Beschermingsleidingen

• Alle beschermingsleidingen zijn intact

Materiaalkeuze

• Het juiste juiste materiaalkeuze is gebruikt met het oog op de de omgeving van de installatie (Corrosie gevoeligheid, beschermingsgraad, vochtbestendigheid)

Hulpmiddelen en pictogrammen

• De hulpmiddelen zijn aanwezig en in goede staat
  • De bedieningsorganen zijn aanwezig en in goede staat
  • De waarschuwingsborden (pictogrammen) zijn aanwezig en in goede staat

Leidingkeuze

• De toegepaste kabelsoort en kabeldiameter zijn, volgens de aanwezige tekening, afgestemd op de toegepaste overstroombeveiliging.
  • De toegepaste kabelsoort en kabeldiameter zijn, in de installatie, afgestemd op de toegepaste overstroombeveiliging.

Schone installatie

• De schakel- en verdeelinrichtingen van de installatie zijn schoon (ook van stof)
  • Er zijn geen brommende geluiden

Hoge temperaturen

• De onderdelen temperatuur van de onderdelen is niet te hoog
  • De isolatie zijn niet verkleurd door een te hoge temeperatuur

Overbrugging veiligheidsketens

• Er zijn geen veiligheidsketens overbrugd

Trekontlasting en groepenscheiding

• Er is een evenwichtige en logische groepenscheiding aangebracht
  • Er is voldoende trekontlasting aangebracht t.b.v. de kabels.

Smeltpatronen/mespatronen

• De mespatronen zijn stroomloos te maken

Blindschema

• Er is een blindschema aanwezig

Kabels, kabelgoten en ladderbanen

• De kabels zijn op de juiste wijze gelegd
  • De kabels zijn op de juiste wijze zijn bevestigd
  • De de trekontlasting is correct in de installatie
  • De trekontlasting is correct volgens de aanwezige tekening
  • De bevestiging van kabelgoten en ladderbanen is correct
  • De kabelgoten zijn geaard

Verlichting

• De verlichting is juist verdeeld over eindgroepen in relatie tot de werkoppervlakte (100m2 betekent 2 eindgroepen)
  • De op een driefasen groep aangesloten verlichtingsinstallatie is onafhankelijk van elkaar beveiligd
  • De lengte van een aansluitkabel van de verlichtingsbakken in het systeemplafond bedraagt maximaal 2 meter

Wandcontactdozen

• De juiste CEE form wandcontactdozen voor driefasen toepassing zijn aanwezig.
  • In vochtige omstandigheden hebben de wandcontactdozen de juiste IP-klasse
  • Ook CEE form wandcontactdozen zijn nog toegestaan.
  • In droge ruimten zijn, tenminste, CEE form wandcotactdozen aanwezig
  • De wandcontactdozen ozijn in goede staat
  • De wandcontactdozen zijn onbeschadigd

Vast aangesloten toestellen

• De aansluitleidingen van vaste machines zijn onbeschadigd
  • De aansluitleidingen van vaste machines zijn correct gerepareerd
  • De leidingen zijn correct bevestigd
  • De leidingen zijn correct gelegd